FR
Bereken nu
Bereken nu

Slim gebruik is zuinig verbruik

Bomvolle koelkast = niet goed.

Schik bakjes en levensmiddelen in je koelkast zo dat de lucht vrij kan rondstromen, anders krijg je nooit een constante temperatuur. Laad ze niet te vol: de temperatuur is dan ongelijkmatig verdeeld en het gevaar bestaat dat er zich al snel ijsafzetting vormt.

Maak van de nood een deugd!

Bomvolle vriezer = goed.

Bij de diepvriezer is het net omgekeerd: zit die niet vol, leg er koelelementen voor koelboxen in. Die vullen de lege ruimte op en helpen de juiste temperatuur te bewaren bij een stroomonderbreking. Vermijd ook het uitwisselen van koude en warme lucht bij het openen van de deur. Dat doe je eenvoudig door de lege ruimtes op te vullen met lege dozen, piepschuim

6 coole temperatuurtips

Blaas niet warm en koud tegelijk …

Ook de juiste plaats maakt een verschil.

Staat je koelkast in goed gezelschap?

Plaats je koelkast en diepvriezer niet naast een radiator, fornuis, oven, verwarmingstoestel of in direct zonlicht. De omgevingstemperatuur maakt echt een verschil. Te hoge temperaturen in de zomer of te lage temperaturen in de winter kunnen de goede werking van je toestel verhinderen en het apparaat zelfs beschadigen. Vermijd dus balkons, veranda’s en terrassen.

Zorg voor voldoende ventilatie. Plaats een vrijstaand toestel niet vlak tegen de muur, maar laat een spatie van 8-10 cm tussen het toestel en de muur. Dan kan de warmte die achteraan vrijkomt makkelijk weg.

Vermijd twee toestellen vlak naast elkaar te plaatsen: anders bestaat het risico op condensvorming.