FR
Bereken nu
Bereken nu

Wat recycleren* we uit koel- en vriesapparaten?

Hergebruik: de cijfers

Ferrometalen: 100%

Alle ijzerhoudende metalen die de partners van Recupel uit oude koelkasten halen, komen dus opnieuw in de kringloop terecht (lees: moeten niet meer uit mijnbouw komen.)

Non-ferrometalen: 99,99%

Een zogeheten flotatiemachine sorteert de niet-magnetische metalen. Heel wat aluminium bijvoorbeeld vindt zo z’n weg naar hergebruik in onder meer de motoren van auto’s.

Kunststoffen: 99,64%

Van een groot deel van de granulaten die we uit afgedankte plastics winnen, maakt bijvoorbeeld de auto-industrie dankbaar gebruik. Ze belanden onder meer in nieuwe bumpers en dashboards.

*Recyclage = valorisatie van de materialen; de percentages geven aan welk aandeel van het ingezamelde elektro-afval een nuttige nieuwe toepassing kreeg.

Honderden jobs, ook dankzij jou!

Misschien sta je er niet bij stil, maar jouw inspanningen om in te zamelen en te recycleren, creëren werk voor veel mensen. Zo zorgt Recupel voor honderden jobs. Ongeveer een derde daarvan komt op rekening van de sociale economie. Dat zijn mensen die het vaak moeilijk hebben om werk te vinden op de gewone arbeidsmarkt. Bedankt voor jouw inzet!